Blaasontsteking: een vervelende kwaal voor jong en oud

Hoe komt u er het snelst vanaf?

U ervaart ongemak bij het plassen. Een blaasontsteking is iets wat eenvoudig kan worden opgelopen bij geval van een zwak immuunsysteem.

Het ontstaat doordat bacteriën zich nestelen- en vermenigvuldigen in de blaas. Deze bacteriën kunnen vervolgens het slijmvlies infecteren. Daarnaast kan het ontstaan wanneer de E. colibacterie in de urineweg terecht komt.

Uiteraard is de belangrijkste vraag: hoe komt u zo snel mogelijk van de blaasontsteking af? Hierbij kan een mesoloog een uitkomst bieden. Een blaasontsteking kan door een mesoloog multidisciplinair worden onderzocht. Een mesologie-behandeling kan bestaan uit het gebruik van natuurlijke middelen, advies over voeding- of leefstijl en aanvullende therapie.

Klachten bij blaasontsteking

In het geval van een blaasontsteking, is het belangrijk om na te gaan of u de volgende klachten herkent:

  • Pijn bij het plassen en een branderig gevoel;
  • Vaak het gevoel hebben te moeten plassen, maar er komt nauwelijks tot geen urine;
  • Pijn in de onderbuik of rug;
  • Plas ziet er anders uit: andere geur of vermengd met bloed.

Neem de klachten serieus want via een blaasontsteking kunt u ook last krijgen van een nierbekkenontsteking.

Wat kan een mesoloog doen?

Een mesoloog vormt een verbinding tussen wetenschappelijke kennis- en traditionele geneeswijzen. In het geval van een blaasontsteking, zal er vooral worden gekeken naar meetpunten in het immuunsysteem en de werking van de nierfunctie. Een slechte nierfunctie zorgt voor een lage kwaliteit urine, wat sneller ontstekingen kan veroorzaken.

Daarnaast kunnen spanningen in het bekkengebied teveel druk- of trekkracht op de blaas uitoefenen wat de blaasfunctie kan hinderen. De mesoloog gaat met behulp van toegepaste methodes na wat de oorzaak is van de blaasontsteking en welke therapie het best gebruikt kan worden voor het oplossen ervan.

De mesoloog kan de blaasontsteking behandelen met behulp van verschillende methodes. De verschillende methodes die worden toegepast zijn: Electro fysiologische diagnostiek, Viscerale diagnostiek, traditionele Chinese geneeskunde, Ayurveda, psychologie en filosofie.

Tijdens de behandeling van de blaasontsteking worden er natuurlijke middelen gebruikt zoals kruiden, supplementen en homeopathische middelen. Als het nodig is, kan de mesoloog u ook doorverwijzen voor een aanvullende therapie.

U kunt voor een afspraak terecht bij de mesologie praktijk van de heer J. Franssens. De vestigingen zijn in de regio Almere en Rotterdam.