Hoofdpijn: wat kunt u er tegen doen?

Een terugkerende last

Hoofdpijn is iets waar we soms allemaal in meer- of mindere mate last van hebben. Toch is het voor velen een last die veelvoudig terugkomt. Hele dagen op bed liggen met het licht uit, is dan eerder regel dan uitzondering. Er bestaan vele behandelingen en middeltjes waardoor we soms door de bomen het bos niet meer zien. Een mesoloog kan hierbij een uitkomst bieden. In de mesologie wordt voor zowel het onderzoek als de behandeling gebruik gemaakt van wetenschappelijke-en traditionele geneeswijzen. Deze multidisciplinaire methode kan mogelijk deuren openen naar verbetering of herstel van uw type hoofdpijn.

Verschillende types hoofdpijn

Er bestaan verschillende types hoofdpijn. Ieder type heeft zijn eigen oorzaken, gevolgen en kenmerken. De verschillende types hoofdpijn zijn:

  • Chronische hoofdpijn;
  • Migraine;
  • Spanningshoofdpijn;
  • Aangezichtspijn;

Bij chronische hoofdpijn is er sprake van hoofdpijn die tenminste 15 dagen per maand aanwezig is.

Migraine wordt veroorzaakt doordat de stofwisseling niet in evenwicht is. Mensen die last hebben van migraine kunnen hierdoor dagenlang met hoofdpijn op bed liggen. Spanningshoofdpijn wordt vaak veroorzaakt door spierspanningen in de nek, het aangezicht en het achterhoofd.

Aangezichtspijn is een heftige hoofdpijn tussen het voorhoofd en de kin. Deze vorm van hoofdpijn komt vaak plotseling en duurt vaak een aantal secondes tot een minuut bij bijvoorbeeld kiespijn of een ontsteking.

Clusterhoofdpijn wordt ervaren als de meest pijnlijke soort hoofdpijn. Hierbij is er hoofdpijn is aan één kant van het hoofd, wat weken tot maanden kan aanhouden. Dit type hoofdpijn komt vooral voor bij mannen.

Hoe kan mesologie verlichting bieden?

Het multidisciplinaire karakter van mesologie houdt in dat er verschillende methodes en behandelingen worden gebruikt. Hoofdpijn wordt behandelt met gebruik van: natuurlijke middelen, voedingsadviezen, leefstijladviezen en aanvullende therapie.

De methodes die de mesoloog toepast tegen hoofdpijn zijn: Electro fysiologische diagnostiek, Viscerale diagnostiek, traditionele Chinese geneeskunde, Ayurveda, psychologie en filosofie. Daarnaast worden er natuurlijke middelen gebruikt zoals verschillende kruiden, supplementen en homeopathische middelen. Indien nodig kan de mesoloog u doorverwijzen voor aanvullende therapie.

U kunt voor een afspraak terecht bij de mesologie praktijk van de heer J. Franssens. De vestigingen zijn in de regio Almere en Rotterdam.