Reuma: hoe kunnen de klachten afnemen?

Wat zijn reumatische klachten?

Een leven met reuma gaat vaak gepaard met vermoeidheid, moeite met bewegen en pijn. Maar wat is reuma precies? En wat is er nodig om de klachten te verminderen?

Onder reumatische klachten vallen verschillende aandoeningen aan gewrichten, spieren en pezen. De oorzaak van reuma ligt bij een ontregeling van het afweersysteem waardoor er chronische ontstekingen ontstaan. Bewegen lukt minder goed wat beperkend is voor de dagelijkse gang van zaken.

Mensen die last hebben van reuma ervaren vaak ook moeheid of lusteloosheid, wat naarmate de dag vordert, erger lijkt te worden.

De verschillende types reuma

Globaal zijn er drie types reuma te onderscheiden:

  • Ontstekingsreuma;
  • Artrose;
  • Wekedelen-reuma.

Bij ontstekingsreuma is er sprake van ontstekingsreacties die de gewrichten in het lichaam beschadigen. Artrose heeft vooral betrekking op ontstekingen die zich voordoen in het kraakbeen en deze verslechtert. Bij wekedelen-reuma treden er klachten op aan de spieren, banden, pezen en kapsels om gewrichten. Reuma verloopt voor de meeste mensen vaak wisselend. De ene dag hebben ze meer last van de aandoening dan de andere dag.

Een bezoek aan een mesoloog kan een verlichting zijn. Een mesoloog maakt gebruik van zowel wetenschappelijke- als traditionele geneeswijzen. Hierdoor is het mogelijk om uw type reuma vanuit verschillende invalshoeken te onderzoeken en behandelen.

Klachten: bezoek een mesoloog voor een multidisciplinaire behandeling

Veruit de meeste reumatische aandoeningen en klachten zijn chronisch. Echter, zijn er wel goede behandelingen mogelijk waardoor de klachten kunnen verminderen en beperkingen in het dagelijks leven worden tegengegaan. Hierdoor kan de mate van de klacht afnemen en zowel het lichaam als de reuma tot rust komen.

Een mesoloog onderzoekt reuma multidisciplinair. De toegepaste methodes zijn: Electro fysiologische diagnostiek, Viscerale diagnostiek, traditionele Chinese geneeskunde, Ayurveda, psychologie en filosofie. Er wordt onderzoek gedaan naar onder andere: het afweersysteem, de nierfunctie en de mobiliteit van inwendige organen.

Bij de behandeling van reuma maakt de mesoloog gebruik van leefstijladviezen, natuurlijke middelen, advies over voeding en aanvullende therapie. Ook kan er een speciaal dieet worden geadviseerd. Als het nodig is, kan de mesoloog u ook doorverwijzen voor een aanvullende therapie.

U kunt voor een afspraak terecht bij de mesologie praktijk van de heer J. Franssens. De vestigingen zijn in de regio Almere en Rotterdam.